top of page
Search
Writer's picturela-savinosa

Com fem un barri sostenible ?

Updated: Nov 12


 

Bon dia veïns i veïnes!

Tothom queda invitat a aquesta trobada que tancarà aquest any 2024.

Durant aquest any, el nostre barri s’ha anat posicionat com un barri preocupat pel seu entorn i que el vol cuidar d’una manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Pensem que aquesta personalitat o caràcter del barri Savinosa no l’ hem de perdre, ben al contrari, l’hem de fer creixer entre tot els veïns i veïnes.

Aquest sopar- col.loqui pretèn que de manera participativa i després d’una xerrada introductoria, fem propostes per millorar en aquest sentit.

Per tot això us esperem el dia 14 de desembre al restaurant Bonachi amb un molt bon sopar i amb molt bon ambient ple d' il.lusions per l’any vinent.

Gràcies a tot el barri i us esperem!!


 

Conferència col.Ioqui i sopar 2024 a Can Bonachi (TGN) , 14 de Decembre 20 h

 

Convidem a tots els veïns i veïns de l'AAVV de la Savinosa a un sopar i compartir una xerrada sobre el que podem fer per aconseguir que el nostre barri sigui cada cop més sostenible. El 14 de desembre a les 20h. al restaurant Can Bonachi, Carrer de Vileta

de Mar, 5 (Tarragona) www.canbonachi.com :


Xerrada sobre energia, aigua, residus i altres factors que afecten el nostre barri sostenible.

La realitzarà Jose Enrique Vázquez, veí del nostre barri i comunicador en temes energètics i ambientals

• Posteriorment iniciarem un debat participatiu entorn de la nostra contribució com a barri

per aconseguir ser cada cop més sostenible.

• Seguirem amb el “Sopar de Barri

• Per acabar farem un sorteig amb un regal sorpresa i informació de la presidenta de l'Associació de Veïns de La Savinosa.


Vine dissabte 14 de decembre ! :https://maps.app.goo.gl/vDNCSWineagtUVPe8


Us esperem a tots i totes a 20 h, per passar una estona il·lustrativa, aclaridora i motivadora.

 

Amb la col·laboració




 


L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides marca el full de ruta per als propers anys per avançar cap al desenvolupament sostenible. Aquesta agenda es concreta amb els ODS ( OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE), amb una temporalització prevista fins l’any 2030, dels quals es deriven fites i indicadors que avaluen l’assoliment dels objectius proposats. Com que són objectius vàlids per a tots els països, alguns d’ells ja estaran d’entrada assolits a nivell de Catalunya, i d’altres seran una guía i ens ajudaran a orientar ideas , valors, polítiques i accions per tal d’avançar cap a un major grau de sostenibilitat del nostre municipi, del nostre barri.


Nosaltres, veïns de La Savinosa, haurem d'avaluar i decidir quines són las claus i las eines que ens ajudaran a aconseguir la fita d'un barri més sostenible.

Haurem de pensar i començar a definir quina és la inclinació, prioritat i valors en aquests objectius de sosteniblitat: cohesió social, qualitat de vida ambiental, accés a serveis bàsics, instal·lacions socials i educatives, atenció mèdica, respecte ambiental i biodiversitat, integració d'espais verds platges i mar, tecnologia, sensorització i equipaments, gestió de subministraments i residus, mobilitat intel·ligent i transport sostenible, ciutadania i valors: seguretat, diversitat, inclusió, atenció, canvi climàtic: mapa de riscos i plans de millora i acció, economía i circularitat, turisme intel.ligent, governança i participació ciutadana, etc.



Reflexionar, definir valors claus, fixar objectius i construir consens col.laboratiu cap una Savinosa integradora i sostenible , aquest es el repte que s'inicia amb aquesta jornada.

Participa-hi!



 


AGENDA ONU 2030 - OBJETIU 11:  CIUTATS I COMUNITATS SOSTENIBLES

CIUTATS I ASENTAMENTS HUMANS INCLUSIUS, SEGURS, RESILIENTS I SOSTENIBLES. 

DESCRIPCIÓ


La creació de ciutats inclusives, procura crear un vincle de reforç recíproc entre urbanització i desenvolupament i configurar assentaments humans fonamentats en l'equitat, la justícia i la pau, sota el principi global de no deixar a ningú enrere. Una Nova Agenda Urbana que pretén ser forta i efectiva, amb governs locals i regionals empoderats, que facilitin la implementació i el monitoratge dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a nivell local i també global.


La irrupció de models de creixement dispers i disseminat va generar l'aparició de noves urbanitzacions residencials de baixa densitat, amb un alt consum de sòl, una evident separació o zonificació per usos i una elevada dependència del vehicle privat, amb els consegüents impactes socials, mediambientals i energètics.


Espanya presenta un acusat envelliment de la seva població i un alt índex de despoblació rural, que planteja importants desequilibris territorials. S'ha incrementat el risc de pobresa i exclusió social, que s'aguditza en els entorns urbans.


La nostra vulnerabilitat al canvi climàtic ens ha de fer treballar en la mitigació dels riscos i en l'adaptació a aquell. Les prioritats d'actuació en aquesta matèria passen per reduir l'impacte ambiental negatiu de les ciutats, atenent especialment la qualitat de l'aire i a la gestió de residus, reduir els efectes negatius derivats dels desastres, tant en termes de danys materials com humans, amb especial atenció a poblacions vulnerables, i protegir el patrimoni cultural i natural.


FITES ONU AGENDA 2030

11.1 Per a 2030, assegurar l’accés de totes les persones a habitatges i a serveis bàsics adequats, segurs i assequibles, i millorar els barris marginals.

11.2 Per a 2030, proporcionar accés a sistemes de transport segurs, assequibles, accessi­bles i sostenibles per a totes les persones, i millorar la seguretat viària, en particular mitjan­çant l’ampliació del transport públic, amb especial atenció a les necessitats de les persones en situació vulnerable, dones, nenes, nens, persones amb discapacitat i persones grans.

11.3 Per a 2030, augmentar la urbanització inclusiva i sostenible, així com la capacitat de planificar i gestionar de manera participativa, integrada i sostenible els assentaments humans a tots els països.

11.4 Redoblar els esforços per a protegir i salvaguardar el patrimoni cultural i natural del món.

11.5 Per a 2030, reduir de forma significativa el nombre de morts causades per desastres, inclosos els relacio­nats amb l’aigua, i de persones afectades per aquests, i reduir substancialment les pèrdues econòmiques directes causades per desastres relacionades amb el producte interior brut mundial, fent un èmfasi especial en la protecció de les persones pobres i de les persones en situacions de vulnerabilitat.

11.6 Per a 2030, reduir l’impacte ambiental negatiu per capita de les ciutats, amb especial atenció a la qualitat de l’aire, així com a la gestió dels residus municipals i d’altre tipus.

11.7 Per a 2030, proporcionar accés universal a zones verdes i espais públics segurs, inclusius i accessibles, en particular per a les dones i els infants, les persones grans i les persones amb discapacitat.

11.a Donar suport als vincles econòmics, socials i ambientals positius entre les zones urbanes, periurbanes i rurals enfortint la planificació del desenvolupament nacional i regional.

11.b Per a 2020, augmentar substancialment el nombre de ciutats i assentaments humans que adopten i posen en marxa polítiques i plans integrats per promoure la inclusió, l’ús eficient dels recursos, la mitigació del canvi climàtic i l’adaptació a aquest, així com la resiliència davant dels desastres, i desenvolupar i posar en pràctica una gestió integral dels riscos de desastre a tots els nivells, d’acord amb el Marc de Sendai per a la reducció del risc de desastres 2015-2030.

11.c Proporcionar suport als països menys avançats, incloent una assistència financera i tècnica, perquè puguin construir edificis sostenibles i resilients utilitzant materials locals

41 views0 comments

Comments


bottom of page